Trerätters med Adam och Felicia – Tema Peru


Här finner du Trerätters med Adam och Felicia – denna gång med tema Peru.

Programledarna Felicia Nordlund och Adam Söderberg bjuder in er till en podcast som letar matinspiration ute i världen.

I premiären av Trerätters kommer ni att få höra mer om Felicia och Adam samt även varför programmet heter just Trerätters. Tillsammans talar de även om vad de läst för nyheter om mat, vad de lagat den senaste veckan, ny mat de upptäckt och massvis av annat matnyttigt. Det kommer att bjudas på en intressant intervju med David Valderrama som även delar med sig av sina Peruanska recept.
I detta programmet kommer ni att få följa med när vi lagar Arroz sin pollo med en tillhörande sås baserad på caschewnötter.

tallrik

Arroz sin pollo
Recept för 2 personer

Bladen från 2 korianderplantor
1 röd lök
ca 5 vitlöksklyftor
1 gul paprika
1 röd paprika
Kallpressad sesamolja
2 dl gröna ärtor, färska eller frysta
Havssalt

Tillagning

1. Börja med att mixa korianderbladen tillsammans med lite vatten i en mixer. Har du ingen mixer går det även bra att hacka bladen fint.

2. Hacka rödlöken och pressa vitlöksklyftorna.

3. Fyll kastrullen med kallpressad sesamolja så att det täcker botten av kastrullen och sätt på hög värme.

4. Tillsätt rödlöken och vitlöksklyftorna och fräs tills de får färg.

5. Skiva den paprikan i stavar.

6. Tillsätt korianderblandningen, paprikan och ärtorna i kastrullen.

7. Mät upp råris och tillsätt tillsammans med vatten så att det täcker och låt koka tills råriset är klart.

8. Krydda med havssalt

Caschewsås
Recept för 2-3 personer

1 dl cashewnötter
En liten chilli
1 lime
2 teskedar kallpressad sesamolja
Havssalt

Tillagning

1. Hacka caschewnötterna och lägg dem i en skål eller bytta.

2. Pressa ner saften från limen och tillsätt sesamoljan.

3. Mixa till en röra.

4. Hacka chillin och tillsätt den.

5. Krydda med havssalt.

Ladda ner programmet genom att trycka på pilen till höger här under:
Trerätters

Kommentera